degradat blanc-2
bgshadow
0.00 (0 votes)

WhatsApp Image 2020 03 27 at 11.53.57

Aquest projecte d’economia sostenible de Terol ha aconseguit posar en valor antigues oliveres abandonades amb l’elaboració d’un oli propi molt apreciat per l’empresa de Sant Cugat


 

A un petit poble de Terol, Oliete, va començar l’any 2014 una iniciativa per fer front a pobles de la península que es troben gairebé despoblats. Fomentant l’ús d’un olivar abandonat com a motor pel ressorgir d’aquesta localitat. D’aquesta manera va néixer el projecte Apadrina un olivo.

 

Des de Teca Sàbat volem explicar en què consisteix aquest projecte, amb el que tenim un vincle especial, i és que el seu fundador, Pedro López, és un olietà de naixement que va marxar del poble a Barcelona de ben jove. Però amb aquest projecte ha aconseguit que la seva empresa de càtering es vinculi de manera especial amb la seva terra natal, recuperant un vincle amb la seva infància.

 

“Això ha fet que Oliete sigui més present a les nostres vides, ja que en parlem molt del poble i el donem a conèixer aquí, a Sant Cugat”, explicar Maria López, filla del Pere i cap d’administració de Teca Sàbat. 

Entrevista a Conversaciones bajo Mi Olivo: Teca Sàbat

APADRINA UN OLIVO 1

  

Una de les millors maneres de promocionar l’oli que resulta d’aquest projecte és en combinació amb el que millor sabem fer a Teca Sàbat: la gastronomia i venda de productes gourmet a les nostres botigues. Aquest or líquid procedent d’Oliete s’ha convertit en un dels grans producte al catàleg de l’empresa, aconseguint que cada vegada més gent conegui el projecte amb el que es realitza.

 

“L’altra dia el vaig regalar a un amic que viu a Nova York i ara prepara les seves amanides amb oli d’Oliete des de la ‘Gran Manzana’”, explica López en referència a la bona acollida que ha tingut entre amics i clients, tant pel producte com per la història al darrere.

 

I es que els resultats han aconseguit recolzar aquesta iniciativa d’Apadrina un Olivo, ja que per una banda s’han aconseguit recuperar les oliveres i la cultura que es desenvolupa al seu voltant, ajudant a donar-l’hi visibilitat al poble. També ha aconseguit que hi hagin pogut anar famílies a treballar al poble d’Oliete i que, gràcies a aquest moviment, el col·legi no hagi tancat les seves portes.

 

D’aquesta manera, des de Teca Sàbat volem animar a totes les empreses que no coneixen aquest projecte a que hi col·laborin. Així es podrà seguir desenvolupant aquesta plataforma que ja ha recuperat i posat en valor les més de 8.500 oliveres abandonades durant 30 anys i que generen una economia sostenible en una àrea rural en camí de desaparèixer.

 

image.jpeg

 

Rating

Recipe Rating
logo teca sàbat footer
RSIPAC 26.04063/CAT i RGSI 26.00758/B
Tots els drets reservats
Segueix-nos:  logo facebook blaulogo instagrm blaulogo instagrm blaulogo linkedin blaulogo youtube
Powered by: e-deon.net
Joomla Templates by Joomla-Monster.com
 
http://comprar-ed.com http://espfarmacia.com